Backup file edits didn't work

Report issues, odd behaviors or submit a detailed bug report.
Post Reply
User avatar
rjbill
Posts: 847
Joined: 13 Jun 2011 06:36

Backup file edits didn't work

Post by rjbill »

One of the few times I needed to recover something from the backed up edit files and it didn't work.

I deleted a section of a file.
Then did a bunch of edits.
Then I realized I should have gotten a copy of the deleted section.
And I didn't want to undo all of those edits to get it back.

Then I remembered that I have the Backup Edits turned on.
So I saved the file and went to the backup edits folder
and there was no backup file there.

So I exited the editor thinking maybe that's when it created the backup and it still wasn't there.
Just a copy of some files I edited recently (and thousands of others over the years).

So who knows what happened, but maybe you could look at that and see why it didn't create the backup file.

I just looked at the folder again, and it did create a backup of the file after the save mentioned above
after I made some more edits and saved it again. ( index_(rj-texted_2023-01-26 11.26.13.872).php )

I assumed it creates a backup file every time you do a SAVE.
I think that's the way it should work, anyway.
To be safe. (I think you have to do that so you don't lose anything)

Below is a snapshot of my Backup files Options.
Attachments
rjtesnap53.png
rjtesnap53.png (10.62 KiB) Viewed 358 times
RJTE version 15.75 (actual) - 64-bit
Win 10 Pro 64-bit 8 GB RAM Intel Core i7-6700 3.40 GHz SCSI Hard Drive 1 TB

Note: The signature is dynamic, not static,
so it may not show the correct version above
that was in use at the time of the post.
Post Reply