DONE: Search within current procedure

Make a request or discuss new features.
Post Reply
User avatar
yereverluvinuncleber
Posts: 266
Joined: 20 Apr 2018 09:49

DONE: Search within current procedure

Post by yereverluvinuncleber »

The ability to list all classes, structures, methods, properties and functions found in the current document as found in the new beta is very useful.

Depending upon the language, the ability to recognise the bounds of a procedure or function would allow an additional search option and the ability for a search or replace to be contained within the bounds of a specific procedure.

The search radio button options. As well as :

o From beginning
o From cursor
o In selection

An additional option.

o Within current procedure <- Unsure as to the wording.

Image
Fig 01. Showing mock up.

This would be particularly useful when you want to do a search and replace on a well-used variable within the bounds of a single procedure. What I am suggesting is standard functionality within the VB6 IDE and VS and it was essential as you might often only want to make a change within the bounds of a routine. It is not that easy to restrict a search currently, you have to make the selection manually whilst a procedure could be a large chunk of code. If RJTe can now identify the bounds of such a construct then it might be useful to replicate this desired functionality.

Image
Fig 02. Showing functionality as found in VB6.

PS notice the compactness of the search pop-up in comparison to what we are producing these days...
"Noli pati a scelestis opprimi"... or is it "non lacessit illegitimae te carborundum"?

You can find me on Deviantart https://www.deviantart.com/yereverluvinuncleber/gallery/

User avatar
Rickard Johansson
Site Admin
Posts: 6001
Joined: 19 Jul 2006 14:29

Re: REQUEST: Search within current procedure

Post by Rickard Johansson »

Added in next release (v13.40). Thanks!

BTW. I chose "In current function".

User avatar
yereverluvinuncleber
Posts: 266
Joined: 20 Apr 2018 09:49

Re: DONE: Search within current procedure

Post by yereverluvinuncleber »

Very good indeed, will be more than happy to test.
"Noli pati a scelestis opprimi"... or is it "non lacessit illegitimae te carborundum"?

You can find me on Deviantart https://www.deviantart.com/yereverluvinuncleber/gallery/

User avatar
yereverluvinuncleber
Posts: 266
Joined: 20 Apr 2018 09:49

Re: DONE: Search within current procedure

Post by yereverluvinuncleber »

Testing it now, seems to work as expected. Really useful addition. I can now search and replace all within the current function without fear of extending the replace into other sections of code.
"Noli pati a scelestis opprimi"... or is it "non lacessit illegitimae te carborundum"?

You can find me on Deviantart https://www.deviantart.com/yereverluvinuncleber/gallery/

Post Reply